Råstof logo

"Skolestrejke for Klimaet" startede i Sverige, hvor 15-årige Greta Thunberg tog fri fra skole i tre uger for klimaet. Foto: Hans Pedersen

”Alle dem der hopper. De vil have en fremtid.”

Af Hans Pedersen

Skoleelever droppede undervisningen til fordel for klimaet. De unge viste deres utilfredshed over de manglende politiske handlinger på energi- og klimaområdet.

Lørdag den 1. december var en tusindtallig skare skoleelever, gymnasiaster og universitetsstuderende forsamlede på Thorvaldsens Plads klods op af Christiansborg. Det passede utroligt godt med det kolde vejr at hoppe for fremtiden. ”Det er ikke for sjov. ´Klimakamp skal være lov” og ”Hvorfor studere, når vi ikke har en fremtid” var nogle af slagordene.

Mange skulkede fra deres uddannelse og mente, at det i den grad var værd at få noteret fravær i den gode sags tjeneste.

Tekst og foto: Hans Pedersen.

”Mange skulkede fra deres uddannelse og mente, at det i den grad var værd at få noteret fravær i den gode sags tjeneste”

Hans Pedersen er redaktør af RÅSTOF.

Relaterede artikler

Plastikalderen En prognose for forbruget af plastik spår en firedobling i løbet af de næste 30 år. Forbruget af plastik skal holdes i ave og den anvendte plastik kon...
Globalt samarbejde styrker fortalerindsats for kli... Danmark og verdens andre rige lande har konsekvent ignoreret, at klimakatastrofer rammer fattige mennesker, der ingen andel har haft i at skabe den gl...
Med mariehønen Evigglad på global mission Victoria er ikke ret stor. Tæt på græsrodsniveau møder hun en mariehøne. ”Hej jeg hedder Evigglad. Kom med.. du skal møde Kong Gulerod. Han er den sun...

Kommenter indlægget

Kolofon

Udgiver:
VedvarendeEnergi
Klosterport 4F., 8000
Aarhus C
cc@ve.dk
www.ve.dk
Redaktion:
Claus Christensen (ansv.) og Hans Pedersen
Næste nummer af RÅSTOF digital udkommer: 28. februar 2019.

VedvarendeEnergi er en dansk miljøorganisation, der i mere en 40 år har arbejdet for at fremme den grønne omstilling. Vi er uafhængige af kommercielle og partipolitiske interesser, og ser CO2-reduktion, miljøhensyn, social retfærdighed og økonomisk ansvarlighed i lokal og global sammenhæng.

Artikler i RÅSTOF afspejler ikke nødvendigvis organisa-
tionens holdning.

Gengivelse af artikler m.v. ses gerne – men med kildeangivelse.

Få vores nyhedsbrev

Vil du vide mere om alt det, der foregår i VedvarendeEnergi, UngEnergi, EnergiTjenesten og de lokale foreninger, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Nyhedsbrevet udkommer 8 gange om året med seneste nyt om vores aktiviteter i ind- og udland.

Følg os

Har du lyst til at følge VedvarendeEnergis aktiviteter og blive klogere på problemstillinger og løsninger inden for klima, miljø og energi?

Klik på ikonerne og hold dig opdateret via de sociale medier.