Råstof logo

200 kilometer senere: Mikkel og Emil ankommer til Aalborg.

2 drenge, 200 km. og 20.000 kr.

Af Claus Christensen

Emil og Mikkel, to raske drenge fra Esbjerg, sled en god portion gummi af sålerne, da de i sommer vandrede fra Esbjerg til Aalborg for klimaet. Formålet var at samle penge ind til energiprojekter gennem miljøorganisationen VedvarendeEnergi

 

”Vi er to unge teenagers. Emil Julius på 15 og Mikkel Overbeck på 16, der er passioneret og engageret i en bedre fremtid for verden. Vi kommer begge to fra Esbjerg og vil gå for en bedre fremtid. Vi prøver allerede til hverdag at gøre en lille forskel ved at være spejdere ved “Hjertingspejderne” i Hjerting. Vores mål er, at vi vil gå over 200 km for at indsamle penge ind til bedre energiforhold. For at støtte en af FN’s 17 verdensmål har vi valgt sammen med jer, at vi skal gå for mål 7 “Bæredygtig energi.”

FN´s verdensmål
Sådan præsenterede Emil og Mikkel på Facebook deres sommervandretur ”200 km. for green energy”. ”Det begyndte med, at vi fandt ud af, at der fandtes et spejdermærke, som man opnår ved at gå 200 km. Det blev vi enige om, vi gerne ville tage”, fortæller Emil. ”Men samtidig ville vi også gerne gå for en sag. Både i skolen og i spejderforeningen har vi haft meget om klima og miljø, så vi besluttede, at vi ville bruge FN´s verdensmål til at finde en god sag”.

De to drenge diskuterede med hinanden, om de skulle vandre for bedre sanitet i udviklingslande, eller de i stedet skulle satse på rent vand eller bæredygtig energi. Det endte med, at de to unge vestjyder valgte grøn energi. Og de var fast besluttede på, at de ville finde sponsorater til turen, så de kunne give penge videre til formålet. Her faldt valget på miljøorganisationen VedvarendeEnergi. ”Vi ville kun give donationen til en organisation, der kunne gøre en reel forskel, og så skulle det være en organisation, der ikke er profitorienteret”, slår Mikkel fast.

Overnatning i shelter
Så var det ellers afsted mod destination Aalborg. At de to drenge var – lidt for – velforberedte til opgaven, viste sig allerede efter to dage, da hele 70 km var tilbagelagt. Med det tempo ville turen være overstået på kortere tid end annonceret, og det var ikke efter planen. Så løsningen blev, at der skulle slides lidt mindre på vandrestøvlerne de næste dage.

”I dag ankom vi til Haverslev efter en kort, cirka 22 km lang rute. Humøret er rimelig højt stadig, derudover har vi mødt mange søde venlige mennesker igen. På vejen til Haverslev mødte vi Aalborg-skiltet, hvor vi fandt ud af, at der kun er få kilometer tilbage af vores tur. Vi overnatter i nat i en shelter i en baghave, hvor nogle har været så søde at låne den ud til os.” Sådan kunne man læse på Facebook den 25. juli.

På vejen mødte Emil og Mikkel kun venlige mennesker, der gerne ville give dem ekstra forsyninger med på vandreturen.

Feltrationer
På turen op gennem Jylland kom Emil og Mikkel i kontakt med forskellige mennesker, der gerne ville bakke dem op dem på deres vandretur. ”Vi mødte simpelthen så mange venlige folk, som gerne ville støtte os. For eksempel fik vi ekstra forsyninger af flere, vi stødte på. Vi husker især én, der ved Skarrild gav os militære feltrationer med”, fortæller Mikkel med et smil på læben.

Hele 20.000 kr. fik Hjerting-drengene samlet ind til VedvarendeEnergi. De penge skal nu kanaliseres videre til projekter om bæredygtig energi.

”Hele 20.000 kr. fik Hjerting-drengene samlet ind til VedvarendeEnergi. De penge skal nu kanaliseres videre til energiprojekter”.

Claus Christensen er redaktør af RÅSTOF.

Relaterede artikler

Test dit personlige klimaaftryk på to minutter Nu kan du på blot to minutter få overblik over dit personlige klimaaftryk. VedvarendeEnergi har nemlig udviklet en simpel klimaberegner.
At vinde langsomt er det samme som at tabe Anmeldelse af Jørgen Steen Nielsens bog: Som gjaldt det livet – til den nye Klimabevægelse.
Nyt format erstatter Råstof i 2020 Denne udgivelse af Råstof er sidste nummer af VedvarendeEnergis klimamagasin, og Råstof nedlægges ved udgangen af dette år.

Kommenter indlægget

Kolofon

Udgiver:
VedvarendeEnergi
Klosterport 4F., 8000
Aarhus C

www.ve.dk
Redaktion:
Claus Christensen (ansv.) og Hans Pedersen
Næste nummer af RÅSTOF digital udkommer: 28. februar 2019.

VedvarendeEnergi er en dansk miljøorganisation, der i mere en 40 år har arbejdet for at fremme den grønne omstilling. Vi er uafhængige af kommercielle og partipolitiske interesser, og ser CO2-reduktion, miljøhensyn, social retfærdighed og økonomisk ansvarlighed i lokal og global sammenhæng.

Artikler i RÅSTOF afspejler ikke nødvendigvis organisa-
tionens holdning.

Gengivelse af artikler m.v. ses gerne – men med kildeangivelse.

Få vores nyhedsbrev

Vil du vide mere om alt det, der foregår i VedvarendeEnergi, UngEnergi, EnergiTjenesten og de lokale foreninger, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Nyhedsbrevet udkommer 8 gange om året med seneste nyt om vores aktiviteter i ind- og udland.

Følg os

Har du lyst til at følge VedvarendeEnergis aktiviteter og blive klogere på problemstillinger og løsninger inden for klima, miljø og energi?

Klik på ikonerne og hold dig opdateret via de sociale medier.