Råstof logo

For andet år i træk er UngEnergi med til at bestyrke Roskilde Festival i, at de er Danmarks grønneste festival.

Cardi, quiz og klima: UngEnergi på Roskilde Festival 2019

Af Claus Christensen

En gruppe af klimaengagerede fra UngEnergi fik deltagere på Roskilde Festival til at rette blikket mod deltagernes klimaaftryk – naturligvis med gode råd til at mindske det.  

De uldent dundrende baslyde fra utallige soundboxes kommer fra flere retninger og rammer brystkassen med forskellig styrke. Vi er i de såkaldte ”warm up days” – dagene op til musikprogrammet begynder på Roskilde Festival og har placeret os i, hvad der må betegnes som epicentret af teltområde C. Det er en blæsende, men solrig formiddag, og flokke af mere eller mindre morgenfriske unge har sat sig i bevægelse mod toiletter og morgenmadsboder. Støv hvirvles op fra tusindvis af sko og blander sig i næseborene med den skarpe duft af karry fra madboden med indiske retter. En gruppe lystigt dansende festivaldeltagere med glimmer i ansigterne lader for nogle dage hånt om ro, renlighed og regelmæssighed, mens de foran deres graffitidekorerede telt svinger kroppene til kvinderapperen Cardi B´s ”Money”. Midt i dette sanselige artilleriangreb arbejder 20 mænd og kvinder fra UngEnergi sig frem gennem menneskehavet med deres grønne quiztrækvogne.

I den tumultariske vrimmel er det unægteligt svært at se for sig, hvordan det skulle lykkes klimaengagerede fra UngEnergi at få samlet de dionysisk festende unge til en quiz om vor tids alvorligste problem: klimaforandringer. En megafon skærer igennem Roskilde-kakofonien: ”Kom til klimaquiz – kom og være med!”. Venlige prik på skulderen hjælper godt til, og i løbet af nogle få minutter har 18 glade festivalgæster stik mod alle odds meldt sig klar til quizzen.

Hvordan forløb så UngEnergis klimaquiz? Svaret får du ved at klikke på filmen nedenunder.

UngEnergi er en VedvarendeEnergis ungdomsorganisation. De seneste år har organisationen haft et samarbejde med Roskilde Festival. Samarbejdet skal understøtte festivalens grønne profil og baserer sig på UngEnergis grundværdier om at skabe øget engagement og handling inden for klimaområdet.

De unge frivillige kom rundt på teltpladsen med fire flotte trækvogne, som de selv havde udstyret med lykkehjul, klimaquiz samt en række rør, hvori man kunne afgive et klimaløfte. Foto: Sigrid Solberg Vestergaard.

”En megafon skærer igennem Roskilde-kakofonien: ”Kom til klimaquiz – kom og vær med!”.

Claus Christensen er redaktør af RÅSTOF.

Relaterede artikler

Test dit personlige klimaaftryk på to minutter Nu kan du på blot to minutter få overblik over dit personlige klimaaftryk. VedvarendeEnergi har nemlig udviklet en simpel klimaberegner.
At vinde langsomt er det samme som at tabe Anmeldelse af Jørgen Steen Nielsens bog: Som gjaldt det livet – til den nye Klimabevægelse.
Nyt format erstatter Råstof i 2020 Denne udgivelse af Råstof er sidste nummer af VedvarendeEnergis klimamagasin, og Råstof nedlægges ved udgangen af dette år.

Kommenter indlægget

Kolofon

Udgiver:
VedvarendeEnergi
Klosterport 4F., 8000
Aarhus C

www.ve.dk
Redaktion:
Claus Christensen (ansv.) og Hans Pedersen
Næste nummer af RÅSTOF digital udkommer: 28. februar 2019.

VedvarendeEnergi er en dansk miljøorganisation, der i mere en 40 år har arbejdet for at fremme den grønne omstilling. Vi er uafhængige af kommercielle og partipolitiske interesser, og ser CO2-reduktion, miljøhensyn, social retfærdighed og økonomisk ansvarlighed i lokal og global sammenhæng.

Artikler i RÅSTOF afspejler ikke nødvendigvis organisa-
tionens holdning.

Gengivelse af artikler m.v. ses gerne – men med kildeangivelse.

Få vores nyhedsbrev

Vil du vide mere om alt det, der foregår i VedvarendeEnergi, UngEnergi, EnergiTjenesten og de lokale foreninger, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Nyhedsbrevet udkommer 8 gange om året med seneste nyt om vores aktiviteter i ind- og udland.

Følg os

Har du lyst til at følge VedvarendeEnergis aktiviteter og blive klogere på problemstillinger og løsninger inden for klima, miljø og energi?

Klik på ikonerne og hold dig opdateret via de sociale medier.