Råstof logo

Klimaforandringerne er en alvorlig trussel mod Burkina Fasos afgrøder. 80 % af befolkningen er afhængige af landbrug for at få indkomst. Foto: Colourbox

Klimaforandringer i Burkina Faso

Af Benjamin Schultz

Tuina Nikienta Olivier fra Burkinas Fasos miljøorganisation Jeunes Volontaires pour l’Environnement fortæller om klimaforandringernes konsekvenser, men også om sin frygt og sine håb for fremtiden.

Tuina Nikienta Olivier er 30 år og er leder for miljøorganisationen Jeunes Volontaires pour L’Environnement, også kaldt JVE, som primært består af unge mennesker, der arbejder for en mere bæredygtig udvikling. VedvarendeEnergi har interviewet Tuina i forbindelse med evalueringen af projektet ”Youth takes the Baton for a Green Future”, hvor ungdomsorganisationer fra fire afrikanske lande udveksler kampagneideer over et dashboard gennem sociale medier som Facebook, Youtube, Twitter, mm.
I interviewet forklarer Tuina, at klimaforandringerne gør, at regnsæsonen i Burkino Faso bliver mindre, hvilket medfører, at flere landbrugsvarer ikke gror godt nok til at kunne sælges bagefter – et stort problem, da 80 % af Burkina Fasos befolkning er bønder. Men selvom Tuina opridser klimaforandringernes konsekvenser for sit land, og også om, hvem han mener er hovedansvarlig for de fremskredne klimaforandringer, taler han meget om håb – et håb der skal findes i Burkina Fasos ungdom, som er opmærksom på klimaproblematikken, og som også ønsker at arbejde mod en bæredygtig verden.
Du kan se VedvarendeEnergis interview med Tuina i videoen nedenunder:

Benjamin Schultz er i feltstudium hos VedvarendeEnergi.

Relaterede artikler

TV-serien om atomkraftværket i Tjernobyl: Når det ... TV-serien Chernobyl lærer os, at det ikke kun er i krig, at sandheden altid er det første offer. Her 33 år efter den værste atomkraftulykke nogensinde...
Mozambique ramt af to cykloner på to måneder Skyldes det klimaforandringer, og hvis ja, hvem skal så betale for genopbygningen?
Kenya Miniwind: Kan vind give billig og ren energi... Hvert femte menneske i verden har ikke adgang til elektricitet. Et samarbejde mellem VedvarendeEnergi, DTU, Vestas samt to kenyanske partnere om at ud...

Kommenter indlægget

Kolofon

Udgiver:
VedvarendeEnergi
Klosterport 4F., 8000
Aarhus C

www.ve.dk
Redaktion:
Claus Christensen (ansv.) og Hans Pedersen
Næste nummer af RÅSTOF digital udkommer: 28. februar 2019.

VedvarendeEnergi er en dansk miljøorganisation, der i mere en 40 år har arbejdet for at fremme den grønne omstilling. Vi er uafhængige af kommercielle og partipolitiske interesser, og ser CO2-reduktion, miljøhensyn, social retfærdighed og økonomisk ansvarlighed i lokal og global sammenhæng.

Artikler i RÅSTOF afspejler ikke nødvendigvis organisa-
tionens holdning.

Gengivelse af artikler m.v. ses gerne – men med kildeangivelse.

Få vores nyhedsbrev

Vil du vide mere om alt det, der foregår i VedvarendeEnergi, UngEnergi, EnergiTjenesten og de lokale foreninger, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Nyhedsbrevet udkommer 8 gange om året med seneste nyt om vores aktiviteter i ind- og udland.

Følg os

Har du lyst til at følge VedvarendeEnergis aktiviteter og blive klogere på problemstillinger og løsninger inden for klima, miljø og energi?

Klik på ikonerne og hold dig opdateret via de sociale medier.