Råstof logo

UngEnergi har blandt andet lavet byg-selv mobilopladere på festivaller. Foto: Hjalte Andersen.

PlanEnergis Grønne Pris går til unge klimahelte

Af Claus Christensen

Flere end 150 aktivister i UngEnergi gør deres for at engagere andre unge i klimakampen. Fredag den 30. november blev de hædret af det rådgivende ingeniørfirma PlanEnergi.

Rundt i landet er UngEnergi kendt for deres konstruktive tilgang til de alvorlige klimaændringer. I stedet for formanende pegefingre forsøger man at skabe en positiv tilgang til den grønne omstilling. Derfor kan man hos UngEnergi møde råd som ”Festival fremfor fly” eller ”Kål frem for kød”, ligesom man til forskellige arrangementer har lavet byg-selv mobilopladere af solceller.

Når valget denne gang er faldet på UngEnergi, skyldes det deres store engagement for at oplyse andre unge om klimaforandringer og bæredygtighed.

”Prisen går denne gang til en organisation med flere end 150 frivillige unge, som oplyser unge om, hvordan de selv kan gøre en forskel for en mere bæredygtig verden. UngEnergi optræder på gymnasier og til events på bl.a. Folkemødet på Bornholm, Roskilde Festival, Heartland Festival og arrangerer selv en lang række andre klimaevents landet over.
Hos PlanEnergi vil vi tilskynde til, UngEnergi ikke kun sætter fokus på forbrugssiden, men også er klar over, at vi skal have plads til solvarme, solceller, biogasanlæg og vindmøller i vores fremtidige landskab”, siger afdelingsleder hos PlanEnergi, Per Alex Sørensen.

I UngEnergi jubler konstitueret forkvinde, Anne-Sophie Frausing: ”Vi er rigtig stolte over, at PlanEnergi synes så godt om vores arbejde, at de har tildelt os den Grønne Pris. Det giver os yderligere mod på at få mange flere unge involveret i den grønne omstilling”.

Prisen er på 50.000 kr. Samtidig følger der et tilbud med om rådgivning fra PlanEnergis side.

Tidligere vindere af PlanEnergis Grønne Pris er:

2013: Klimajournalist ved Dagbladet Information, Jørgen Steen Nielsen.

2016: Vindmøllepioner Henrik Stiesdal.

Baggrund:
PlanEnergis Grønne Pris uddeles som en udviklings- og motivationspris til enkeltpersoner, grupper eller organisationer, der på nyskabende og forbilledlig vis arbejder for at fremme anvendelsen af ressourcebesparende og miljøbevarende systemer. Med uddeling af den Grønne Pris ønsker PlanEnergi at:

  • Belønne og motivere en særlig – fremsynet – indsats for anvendelsen af ressourcebesparende og miljøbevarende systemer.
  • Medvirke til at fremme nye – potentielt trendsættende – udviklingsprojekter.

Det er PlanEnergis medarbejdere og bestyrelse, som kommer med forslag til og motivering for valg af prismodtagere, og modtageren vælges derefter gennem en intern afstemning. Der var denne gang 6 forslag til prismodtagere, men afstemningen viste, at ét forslag havde suverænt størst opbakning.

”Når valget denne gang er faldet på UngEnergi, skyldes det deres store engagement for at oplyse andre unge om klimaforandringer og bæredygtighed”

Per Alex Sørensen, PlanEnergi

Claus Christensen er redaktør af RÅSTOF.

Relaterede artikler

Plastikalderen En prognose for forbruget af plastik spår en firedobling i løbet af de næste 30 år. Forbruget af plastik skal holdes i ave og den anvendte plastik kon...
Globalt samarbejde styrker fortalerindsats for kli... Danmark og verdens andre rige lande har konsekvent ignoreret, at klimakatastrofer rammer fattige mennesker, der ingen andel har haft i at skabe den gl...
Med mariehønen Evigglad på global mission Victoria er ikke ret stor. Tæt på græsrodsniveau møder hun en mariehøne. ”Hej jeg hedder Evigglad. Kom med.. du skal møde Kong Gulerod. Han er den sun...

Kommenter indlægget

Kolofon

Udgiver:
VedvarendeEnergi
Klosterport 4F., 8000
Aarhus C

www.ve.dk
Redaktion:
Claus Christensen (ansv.) og Hans Pedersen
Næste nummer af RÅSTOF digital udkommer: 28. februar 2019.

VedvarendeEnergi er en dansk miljøorganisation, der i mere en 40 år har arbejdet for at fremme den grønne omstilling. Vi er uafhængige af kommercielle og partipolitiske interesser, og ser CO2-reduktion, miljøhensyn, social retfærdighed og økonomisk ansvarlighed i lokal og global sammenhæng.

Artikler i RÅSTOF afspejler ikke nødvendigvis organisa-
tionens holdning.

Gengivelse af artikler m.v. ses gerne – men med kildeangivelse.

Få vores nyhedsbrev

Vil du vide mere om alt det, der foregår i VedvarendeEnergi, UngEnergi, EnergiTjenesten og de lokale foreninger, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Nyhedsbrevet udkommer 8 gange om året med seneste nyt om vores aktiviteter i ind- og udland.

Følg os

Har du lyst til at følge VedvarendeEnergis aktiviteter og blive klogere på problemstillinger og løsninger inden for klima, miljø og energi?

Klik på ikonerne og hold dig opdateret via de sociale medier.