Råstof logo

Skifter du fra oliefyr til fjernvarne eller varmepumpe, så kan det virkelig ses på CO2-regnskabet. Foto: EnergiTjenesten

Spar penge til sommerferien ved at slukke dit varmeanlæg

Af Troels Knudsen

På trods af en kølig april måned lader det til, at sommerens varme så småt er på vej. I takt med de stigende temperaturer slukker man naturligt nok for sine radiatorer. Men mange lukker ikke deres sommerventil på varmeanlægget i samme omgang. Det er penge lige ud af vinduet. Læs her, hvordan du sommerlukker.

Ved at lukke for sommerventilen og for ventilationspumpen i varmeanlægget, samtidig med at radiatorerne slukkes, vil der stadig være varmt vand i hanerne, men man undgår, at varmen cirkulerer unødigt i rørene. Det vil for en familie betyde en besparelse på 3-5% af varmeregningen eller op mod 1000 kr. årligt, alt efter hvilken landsdel man bor i. Pengene kan jo passende bruges på sommeraktiviteter i stedet.

Gør noget godt for klimaet

Samtidig med at du sparer penge på varmeregningen, sparer du, ved at lukke ned for sommerventilen, omkring 100 kilo på CO2-budgettet om året. Ved at lukke for varmeanlægget, vil fjernvarmeanlægget ikke skulle bruge samme mængde energi. Derfor er HOFOR og EnergiTjenesten gået sammen om kampagnen sommerluk. Vores energirådgiver i EnergiTjenesten Anette Louise Klidsbjerg forklarer i den forbindelse:

Det er tosset at have varmeanlægget kørende i sommerperioden, da det ikke blot er unødvendigt, men det giver faktisk også en dårligere afkøling. Mange fjernvarmekunder modtager bonus ved god afkøling, og der er derfor en dobbelt fortjeneste ved at lukke for sommerventilen.”

Du kan læse mere om kampagnen på sommerluk.dk, hvor du også kan blive guidet til, hvordan du lukker for sommerventilen.

”Det er tosset at have varmeanlægget kørende i sommerperioden, da det ikke blot er unødvendigt, men det giver faktisk også en dårligere afkøling.”

Anette Klidsbjerg, EnergiTjenesten

Troels Knudsen er frivillig i VedvarendeEnergi.

Relaterede artikler

Moder Jord på Herrens Mark Et er at forsøge at gemme CO2 fra energiproduktion og industrivirksomheder i underjordiske hulrum. Denne artikel handler om, hvordan en mindsket jordb...
TV-serien om atomkraftværket i Tjernobyl: Når det ... TV-serien Chernobyl lærer os, at det ikke kun er i krig, at sandheden altid er det første offer. Her 33 år efter den værste atomkraftulykke nogensinde...
Atomkraftværker eller vindmøller? Ganske ofte bliver vi i VedvarendeEnergi stillet spørgsmålet: Hvor megen energi går der til at producere en vindmølle i forhold til hvor meget energi,...

Kommenter indlægget

Kolofon

Udgiver:
VedvarendeEnergi
Klosterport 4F., 8000
Aarhus C

www.ve.dk
Redaktion:
Claus Christensen (ansv.) og Hans Pedersen
Næste nummer af RÅSTOF digital udkommer: 28. februar 2019.

VedvarendeEnergi er en dansk miljøorganisation, der i mere en 40 år har arbejdet for at fremme den grønne omstilling. Vi er uafhængige af kommercielle og partipolitiske interesser, og ser CO2-reduktion, miljøhensyn, social retfærdighed og økonomisk ansvarlighed i lokal og global sammenhæng.

Artikler i RÅSTOF afspejler ikke nødvendigvis organisa-
tionens holdning.

Gengivelse af artikler m.v. ses gerne – men med kildeangivelse.

Få vores nyhedsbrev

Vil du vide mere om alt det, der foregår i VedvarendeEnergi, UngEnergi, EnergiTjenesten og de lokale foreninger, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Nyhedsbrevet udkommer 8 gange om året med seneste nyt om vores aktiviteter i ind- og udland.

Følg os

Har du lyst til at følge VedvarendeEnergis aktiviteter og blive klogere på problemstillinger og løsninger inden for klima, miljø og energi?

Klik på ikonerne og hold dig opdateret via de sociale medier.