Spar penge til sommerferien ved at slukke dit varmeanlæg
Af Troels Knudsen
På trods af en kølig april måned lader det til, at sommerens varme så småt er på vej. I takt med de stigende temperaturer slukker man naturligt nok for sine radiatorer. Men mange lukker ikke deres sommerventil på varmeanlægget i samme omgang. Det er penge lige ud af vinduet. Læs her, hvordan du sommerlukker.
Ved at lukke for sommerventilen og for ventilationspumpen i varmeanlægget, samtidig med at radiatorerne slukkes, vil der stadig være varmt vand i hanerne, men man undgår, at varmen cirkulerer unødigt i rørene. Det vil for en familie betyde en besparelse på 3-5% af varmeregningen eller op mod 1000 kr. årligt, alt efter hvilken landsdel man bor i. Pengene kan jo passende bruges på sommeraktiviteter i stedet.
Gør noget godt for klimaet
Samtidig med at du sparer penge på varmeregningen, sparer du, ved at lukke ned for sommerventilen, omkring 100 kilo på CO2-budgettet om året. Ved at lukke for varmeanlægget, vil fjernvarmeanlægget ikke skulle bruge samme mængde energi. Derfor er HOFOR og EnergiTjenesten gået sammen om kampagnen sommerluk. Vores energirådgiver i EnergiTjenesten Anette Louise Klidsbjerg forklarer i den forbindelse:
”Det er tosset at have varmeanlægget kørende i sommerperioden, da det ikke blot er unødvendigt, men det giver faktisk også en dårligere afkøling. Mange fjernvarmekunder modtager bonus ved god afkøling, og der er derfor en dobbelt fortjeneste ved at lukke for sommerventilen.”
Du kan læse mere om kampagnen på sommerluk.dk, hvor du også kan blive guidet til, hvordan du lukker for sommerventilen.
”Det er tosset at have varmeanlægget kørende i sommerperioden, da det ikke blot er unødvendigt, men det giver faktisk også en dårligere afkøling.”
Anette Klidsbjerg, EnergiTjenesten
Troels Knudsen er frivillig i VedvarendeEnergi.