Råstof logo

I 2030 skal vi og alle andre verdensborgere udlede 2 tons CO2 om året pr borger. Foto: Wikipedia.

Test dit personlige klimaaftryk på to minutter

Af Claus Christensen

Nu kan du på blot to minutter få overblik over dit personlige klimaaftryk. VedvarendeEnergi har nemlig udviklet en simpel klimaberegner.

Hvor meget klimagas udleder jeg?

Når temperaturen i verden stiger, hænger det sammen med mennesker aktiviteter på kloden. For at få jordens klima i balancere igen, skal der en massiv indsats til. Der skal ske store ændringer, og mange af dem kræver politiske beslutninger, men der er også behov for ændringer, som vi selv kan bidrage til.

Med Miljøorganisationen VedvarendeEnergis simple klimaberegner kan du hurtigt finde ud af, hvor du skal sætte ind for at få din personlige klimabelastning til at bevæge sig i en nedadgående retning. Klimaberegneren giver ikke din nøjagtige klimabelastning, men den er et godt fingerpeg om, hvor meget du udleder med dit personlige forbrug, vaner og livsstil, – og på hvilke områder.

Find klimaberegneren her

Claus Christensen er redaktør af RÅSTOF.

Relaterede artikler

Sammenbrud Man kan kalde ham amerikansk litteraturs graverjournalist. Jared Diamond har gennem et snart langt liv skrevet et antal bøger, der alle koncentrerer s...
Vi må deles om klodens ressourcer The Green New Deal blev i 2008 foreslået som en del af amerikansk lovgivning, der sigter mod at tackle klimaændringer og økonomisk ulighed. Navnet hen...
Slut med at sælge kritisk infrastruktur til kapita... El, vand og telefoni er fra 90erne og frem blev solgt til udenlandske investorer. Lige nu ser vi en bølge af offentlige tilbagekøb af kritisk infrast...

Kommenter indlægget

Kolofon

Udgiver:
VedvarendeEnergi
Klosterport 4F., 8000
Aarhus C

www.ve.dk
Redaktion:
Claus Christensen (ansv.) og Hans Pedersen
Næste nummer af RÅSTOF digital udkommer: 28. februar 2019.

VedvarendeEnergi er en dansk miljøorganisation, der i mere en 40 år har arbejdet for at fremme den grønne omstilling. Vi er uafhængige af kommercielle og partipolitiske interesser, og ser CO2-reduktion, miljøhensyn, social retfærdighed og økonomisk ansvarlighed i lokal og global sammenhæng.

Artikler i RÅSTOF afspejler ikke nødvendigvis organisa-
tionens holdning.

Gengivelse af artikler m.v. ses gerne – men med kildeangivelse.

Få vores nyhedsbrev

Vil du vide mere om alt det, der foregår i VedvarendeEnergi, UngEnergi, EnergiTjenesten og de lokale foreninger, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Nyhedsbrevet udkommer 8 gange om året med seneste nyt om vores aktiviteter i ind- og udland.

Følg os

Har du lyst til at følge VedvarendeEnergis aktiviteter og blive klogere på problemstillinger og løsninger inden for klima, miljø og energi?

Klik på ikonerne og hold dig opdateret via de sociale medier.