Råstof logo

Frivillige fra UngEnergi holder en sjælden pause på Roskilde Festival. Foto: Sigrid Solberg Vestergaard.

VedvarendeEnergis unge gav festival et grønt løft

Af Claus Christensen

Klimaquiz, powertalks om klimaforandringer og bæredygtig samkørsel. En gruppe af VedvarendeEnergis unge frivillige gjorde dette års Roskilde Festival endnu grønnere. Vi har lavet en fotoreportage om UngEnergis indsats på festivalen.

De fik lov at svede for sagen, de unge frivillige, på den varmeste Roskilde Festival i mands minde. Udstyret med fire trækvogne med klimaquiz, et ukueligt engagement og naturligvis vandflasker, var de på farten hver dag i de såkaldte warm-up days, som er dagene op til musikken begynder. Interessen for klimaquizzen blandt de tusinder af festivaldeltagere var stor. Det ene øjeblik skulle gæsterne svare på facts om klimaet, det næste skulle de finde en person på festivalpladsen, der ikke havde fløjet med fly det seneste år. Quizzen sluttede af med, at deltagerne skulle afgive et personligt klimaløfte, og på den måde kunne man være med i lodtrækningen om en billet til næste års Roskilde Festival.

Tuina Nikienta Olivier var inviteret fra Burkina Faso for at fortælle om klimaforandringer i det vestafrikanske land. Tuina arbejder for en burkinsk NGO, som VedvarendeEnergi er partneret op med, og hans oplæg blev holdt på Flokkr-scenen, som er stedet, hvor der på festivalen foregår debatter og talks. Et par hundrede mennesker lyttede på, da Tuina og UngEnergis Frederick Stender diskuterede, hvordan vi kan angribe de udfordringer, som det ændrede klima allerede nu byder os.

Den tredje og sidste opgave, som VedvarendeEnergi havde sat sig for i samarbejde med Roskilde Festival, var at få mere samkørsel til og fra festivalpladsen. Til formålet var der lavet en Facebook-side – en samkørselsplatform – hvor man kunne lave kørselsaftaler. Se promotion-filmen, som UngEnergi-Roskilde lavede til Facebook.

Det ene øjeblik skulle gæsterne svare på facts om klimaet, det næste skulle de finde en person på festivalpladsen, der ikke havde fløjet med fly det seneste år.

Tuina Nikienta Olivier på Flokkr-scenen forklarer om klimaforandringernes uheldige påvirkninger i Burkina Faso. Foto: Sigrid Solberg Vestergaard.
Kategorierne på lykkehjulet handlede om bæredygtig levevis. For eksempel om at biler og bøffer har en skadelig klimapåvirkning. Foto: Sigrid Solberg Vestergaaard.
Klimaforandringer handler også om vores forbrugsvaner og levevis i Vesten, slog Frederick Stender fast. Foto: Sigrid Solberg Vestergaard.
De unge frivillige kom rundt på teltpladsen med fire flotte trækvogne, som de selv havde udstyret med lykkehjul, klimaquiz samt en række rør, hvori man kunne afgive et klimaløfte. Foto: Sigrid Solberg Vestergaard.

Claus Christensen er redaktør af RÅSTOF.

Relaterede artikler

Test dit personlige klimaaftryk på to minutter Nu kan du på blot to minutter få overblik over dit personlige klimaaftryk. VedvarendeEnergi har nemlig udviklet en simpel klimaberegner.
At vinde langsomt er det samme som at tabe Anmeldelse af Jørgen Steen Nielsens bog: Som gjaldt det livet – til den nye Klimabevægelse.
Nyt format erstatter Råstof i 2020 Denne udgivelse af Råstof er sidste nummer af VedvarendeEnergis klimamagasin, og Råstof nedlægges ved udgangen af dette år.

Kommenter indlægget

Kolofon

Udgiver:
VedvarendeEnergi
Klosterport 4F., 8000
Aarhus C

www.ve.dk
Redaktion:
Claus Christensen (ansv.) og Hans Pedersen
Næste nummer af RÅSTOF digital udkommer: 28. februar 2019.

VedvarendeEnergi er en dansk miljøorganisation, der i mere en 40 år har arbejdet for at fremme den grønne omstilling. Vi er uafhængige af kommercielle og partipolitiske interesser, og ser CO2-reduktion, miljøhensyn, social retfærdighed og økonomisk ansvarlighed i lokal og global sammenhæng.

Artikler i RÅSTOF afspejler ikke nødvendigvis organisa-
tionens holdning.

Gengivelse af artikler m.v. ses gerne – men med kildeangivelse.

Få vores nyhedsbrev

Vil du vide mere om alt det, der foregår i VedvarendeEnergi, UngEnergi, EnergiTjenesten og de lokale foreninger, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Nyhedsbrevet udkommer 8 gange om året med seneste nyt om vores aktiviteter i ind- og udland.

Følg os

Har du lyst til at følge VedvarendeEnergis aktiviteter og blive klogere på problemstillinger og løsninger inden for klima, miljø og energi?

Klik på ikonerne og hold dig opdateret via de sociale medier.